E- GÜVENLİK VE OKUL POLİTİKASI VE KURALLARI

E- GÜVENLİK VE OKUL POLİTİKASI VE KURALLARI

15.02.2024 88

 

E-GÜVENLİK OKUL POLİTİKASI ve KURALLARI 

KAHRAMANKAZAN ATATÜRK İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ E-GÜVENLİK OKUL POLİTİKASI ve KURALLARI (KABUL EDİLEBİLİR KULLANIM POLİTİKASI) 

  1. OKULUMUZ, E-güvenliğin (e-Güvenlik), bilgisayarlar, tabletler ve cep telefonları gibi teknolojiyi kullanırken, dijital dünyadaki çocukların ve yetişkinlerin korunması için vazgeçilmez bir unsur olduğuna inanmaktadır. Ve bu doğrultuda gerekli çalışmalar yapılmaktadır. 

  1. OKULUMUZ, Sanal platformların ve bilgi iletişim teknolojilerinin günlük yaşamın önemli bir parçası olduğuna inanmakta olup çocukların sanal ortamda karşılaştıkları riskleri yönetmeleri ve stratejiler geliştirmenin yollarını öğrenmeleri için destekleyici çalışmalar yapmaktadır. 

  1. OKULUMUZ, eğitim standartlarını yükseltmek, başarıyı teşvik etmek, personelin mesleki çalışmalarını desteklemek ve yönetim işlevlerini geliştirmek için internet erişimi sunmaktadır. 

  1. OKULUMUZ, tüm çocuklarımızın ve personellerimizin sanal ortamlarda potansiyel zararlardan korunmasını sağlama sorumluluğu ile çalışmalar yapmaktadır. 

AMAÇ 

Bu politikanın amacı, Atatürk İlkokulu İnternet ve Bilgisayar Sistemleri'nin kullanım koşullarını ve kabul edilebilir kullanım politikasını belirlemektir. 

 

  • Okulumuzun tüm üyelerini çevrimiçi olarak korumak ve güvenliğini sağlamak. 

  • E-güvenlik politikalarının gelişmesine katkıda bulunmak. 

  • Teknolojinin potansiyel riskleri ve yararları konusunda Atatürk İlkokulu idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri ve çalışanları için farkındalık yaratmak. 

  • Tüm personelin güvenli ve sorumlu bir şekilde çalışmasını sağlamak, olumlu davranışları online olarak modellemek ve teknolojiyi kullanırken kendi standartlarını ve uygulamalarını yönetme gereksiniminin farkında olmak. 

  • Okuldaki tüm üyeler tarafından bilinen çevrimiçi güvenlik endişelerine yanıt verirken açıkça kullanılacak prosedürleri tanımlamak. 

  • Bu politikanın, yönetim organı, öğretmenler, öğrenciler, veliler, destek personeli, harici yükleniciler, ziyaretçiler, gönüllüler ve okul adına hizmet veren veya bunları yerine getiren diğer kişiler (toplu olarak bu politikada ´personel´ olarak anılacaktır) dahil olmak üzere tüm personel için geçerli olmasını sağlamak. 

Sonuç olarak ana hedefimiz, internet erişimi ve kişisel cihazlar da dahil olmak üzere bilgi iletişim cihazlarının kullanımı için bu güvenlik politikasının geçerli olmasıdır. Çocuklar, personel ya da diğer kişilere, çalıştıkları dizüstü bilgisayarlar, tabletler veya mobil cihazlar gibi uzaktan kullanım için okul tarafından verilen cihazlar için de geçerlidir.