TASARIM MASALLAR e-TWİNNİNG PROJESİ

15.02.2021 169

TASARIM MASALLAR

Okulumuz öğretmeni Funda ÖZCAN ve öğrencileri e-Twinning' de TASARIM MASALLAR adlı projeyle unutulmaya yüz tutmuş masallarımızı gün yüzüne çıkarmak, geri dönüşümün önemini kavratmak, geri dönüşüm malzemeleri kullanarak (İp, karton, boncuk, tahta vb...) boyutlandırıp masal kutuları oluşturmayı hedefliyoruz. Her masala bir kutu... web 2.0 araçlarının kullanımı, dijital okur yazarlığı kazandırmak, dili etkin kullanan, ifade becerisi yüksek, yazma becerisi ve yeteneği gelişmiş bireyler yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Bu fikirden yola çıkarak 2020-2021 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilmek üzere 2 farklı ülkeden 13 rehber öğretmen eşliğinde 9-14 yaş grubuna yönelik  " TASARIM MASALLAR

" isimli uluslar arası  e-Twinning projesi oluşturulmuştur.

Proje Kuruculuğunu Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi Sınıf Öğretmeni Nimet AYPER tarafından yapılan Tasarım Masallar e-Twinning projesinin amacı ;

*Masalları ileri dönüşüm tekniğiyle tanıtmak.
*Yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek.
*Öğrencilerimizin bilgi, birikim ve kültürlerini arttırmak.
*Hayal gücünü zenginleştirip hayalgücü farklılığı geliştirmek.
*Çocukların başarma duygularını tadarak özgüven kazanmalarını sağlamak.
*Çocukların el becerisini geliştirmek.
*İleri dönüşüm hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayıp bu konuda katkı sağlamalarına yardımcı olmak.
*Sorumluluk duygusu aşılamak.
*Öğrenci-öğretmen-veli işbirliği sağlamak.
*Aile ile kaliteli zaman geçirebilmek.
*Çocukların ekran başında geçirdiği süreyi azaltmak.
*Yardımlaşmayı sağlamak.