Masal Atölyem

Masal Atölyem eTwinning Projesi

18.02.2024 53

Okulumuz sınıf öğretmeni Seda DENİZKUŞU ÇETİNKAYA’nın kurucusu olduğu "Masal Atölyem/My Fable Workshop" adlı e Twinning Projemiz 15 Ocak'ta başlamış ve okulumuz 4/L sınıfı öğrencileri ile ülkemizin çeşitli illerinden projeye dahil olan proje ortaklarımız ve öğrencileriyle keyifli ve eğlenceli bir şekilde yürütülmektedir.

PROJE HAKKINDA

Z kuşağı olarak adlandırılan öğrencilerimize kendini gerçekleştirmesi ve çağa uyum sağlayabilmesi için 21. yy. becerilerini (problem çözme, iletişim, işbirliği, yaratıcılık ve yenilik, eleştirel düşünme, karar verme, bilgi, teknoloji medya okuryazarlığı, sorumluluk alma, liderlik, üretkenlik, girişimcilik esneklik ve uyum) kazandırmayı; farklı şehirlerden ve farklı kültürlerden harmanlanan bir grupla masalların dünyasında keyifli bir gezintiye çıkarak doğa ve çevre bilinci ile hayvan sevgisi kazandırmayı, yaşadıkları şehrin tarihi, kültürel değerlerinin ve doğal güzelliklerinin farkına varmalarını; dünyanın içinde bulunduğu Covid-19 salgını sürecinde evlerde uzun süre vakit geçiren öğrencilerimizin öğrenme ortamlarını zenginleştirmeyi ve eğlenceli hâle getirmeyi amaçlıyoruz.

PROJE HEDEFLERİ

1. İnternetin güvenli kullanımı konusunda öğrencilere farkındalık kazandırmak
2. Farklı işlevlerdeki web 2.0 araçları ve mobil uygulamaların kullanımı konusunda bilgi vermek ve teşvik etmek
3. Çoklu öğrenme şekline hitap ederek bireyselleştirilmiş eğitim sağlamak
4. Öğrencilerde yaratıcı yazma becerilerini geliştirmek
5. Sadece hayal etmeyen, teknolojiyi kullanarak üretebilen bireyler yetiştirmek
6. Öğrencilerin dijital okur-yazarlık becerisini geliştirmek
7. Öğrencilerin kendini gerçekleştirmesi ve çağa uyum sağlaması için 21. yy. becerilerini kazandırmak
8. Uzaktan Eğitim sürecinde uzun süre evde vakit geçiren çocuklara eğlenceli öğrenme ortamları oluşturmak
9. Doğa ve çevre bilinci ile hayvan sevgisi kazandırmak
10. Yaşadığı çevrenin tarihi, kültürel değerlerini; doğal güzelliklerini tanımak
11. Farklılıklara yönelik farkındalık ve sosyal duyarlılık oluşturmak.

Projemizin Sosyal Medya Hesapları

İnstagram Hesabına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Facebook Hesabına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Blog Hesabına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

You Tube kanalımıza ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Proje Tanıtım Videomuzu İzlemek için TIKLAYINIZ.